Blog

Masuri de protectie sociala

In data de 12.06.2020 s-a adoptat Ordonanta de Urgenta pentru implementarea unor masuri de simplificare administrativa in domeniul protectiei sociale, precum si pentru acordarea unor drepturi si beneficii de asistenta sociala in domeniile de activitate in care se mentin restrictii.

Astfel, in conditiile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 38 din 2020 privind utlilizarea inscrisurilor in forma electronica la nivelul autoritatilor si institutiilor publice, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, precum si institutiile care functioneaza in subordinea sa, au obligatia sa initieze si sa mentina comunicarea electronica cu beneficiarul drepturilor, in baza consimtamantului scris al acestuia.

Persoanele care, dupa data de 13 iunie 2020, se afla intr-o imposibilitate realizarii de venituri suspuse impozitului, activitatea acestora desfasurandu-se in domeniile de activitate pentru care in continuare se mentin restrictii, beneficiaza in continuare de drepturile prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, respectiv prin art. 50 din Legea nr. 273/20004 privind procedura adoptiei, pana la ridicarea restrictiilor, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020. Pentru a putea beneficia de aceste drepturi mai sus amintite, persoana indreptatita transmite prin posta electronica la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, o cerere prin care solicita acordarea in continuare a dreptului, insotita de o adeverinta eliberata de angajator prin care certifica faptul ca persoana isi desfasoara activitatea intr-un domeniu in care se mentin restrictii de activitate.