Blog

O.U.G. privind protectia know-how-ului care constituie secrete comerciale

A fost publicata O.U.G. privind protectia know-how-ului si a informatiilor de afaceri nedivulgate care constituie secrete comerciale impotriva dobandirii, utilizarii si divulgarii ilegale a acestora.

Reglementare. Dobandirea unui secret comercial este considerata legala in cazul in care secretul comercial este obtinut prin urmatoarele mijloace: a) descoperirea sau crearea independenta; b) analiza, studierea unui produs sau obiect care a fost facut public sau se afla in posesia celui care a dobandit informatiile si nu are un impediment legal de a limita dobandirea secretului comercial; c) orice alta practica care in conditiile date este conforma cu practicile comerciale loiale.

Dobandirea unui secret comercial fara consimtamantul detinatorului secretului comercial este considerata ilegala ori de cate ori este efectuata prin: a) accesul neautorizat, insurirea sau copierea documentelor sau fisierelor electonice; b) orice alt comportament care in circumstantele date contravine practicelor comerciale neloiale.

Pana la emiterea unei hotarari definitive se pot dispune urmatoarele masuri provizorii si asiguratorii, la cererea detinatorului secretului comercial: a) incetarea sau dupa caz interzicera cu titlu provizoriu, a utilizarii secretului comercial; b) interdictia de a produce, oferi marfuri in scopurile mentionate; c) indisponibilizarea marfurilor suspectate de a incalca normele, astfel incat sa se impiedice intrarea sau circulatia acestora pe piata.