Blog

Ordin privind aprobarea infiintarii Registrului national de franciza

A fost adoptat Ordinul privind aprobarea infiintarii Registrului national de franciza si a Normelor metodologice privind modul de organizare si functionare a Registrului national de franciza.

Registrul national de franciza (RNF) este structurat pe sectoare si subsectoare, la baza fiind tipurile de procedura aplicata: inscriere, modificare/completare si radiere.

La baza constituirii RNF stau urmatoarele criterii:

  1. RNF este un registru in format electronic;
  2. Responsabilitatea privind gestionarea RNF revine exclusiv Asociatiei Romane de Franciza.

RNF constituie evidenta informatiilor furnizate de francizori/master francizati, francizorul fiind titularul drepturilor asupra unei marci inregistrate, ori alt drept de proprietate intelectuala sau industriala; aceasta confera dreptul de a exploata ori de a dezvolta o afacere, un produs, tehnologie.

In RNF sunt consemnate date privind notificarile documentului de dezvaluire de informatii cu privire la deschiderea de noi unitati francizate, identitatea managementului francizei, istoricul de litigii al francizorului/master francizorului si al conducerii acestuia. Inscrierea / modificarea datelor inscrise / radierea francizorilor in RNF se face la notificarea persoanelor fizice sau juridice.